Eu-Roaming ilo uutinen espanjan talviasukkaille – Vai onko?

Monille suomalaisille uudet EU-roaming maksut voivat olla ilouutinen. Edellyttää että ne tulevat toteutumaan. Espanjassa on kymmeniä tuhansia suomalaisia talviasukkaita jotka käyttävät suomalaisia matkapuhelin liittymiä. Usein espanjasta on hankala saada kännykkään internet liittymää ja silloinkin datamäärä on rajoitettu. Suomessa liittymät ovat usein ilman data rajoitusta.

Suomalaiset puhelin operaattorit ovat luonnollisesti pettyneet “ilmaisen” EU-roamingin lopulliseen muotoon. Ongelman suomalaisille tekee ns. määrärajoitukset sekä operaattoreiden välisiin tukkuhintoihin. Suomalaisoperaattoreille em. tukkuhinnat jäivät liian korkeaksi.

Todennäköiseltä vaikuttaa, että suomessa hintojen nousu tai täysin ilmaisen EU-roamingin poisjäänti tulee tapahtumaan. Operaattorit käyvät jo neuvotteluja viranomaisten kanssa. Aikaa on vain neljä kuukautta. ja ratkaisuja pitää tehdä nopeasti.