Vesisateet aiheuttivat tulvia Torreviejassa

Suomalaisten suosimaa lomakohde Alicantea ovat riepotelleet viikonloppuna muun muassa raskaat sateet, kovat tuulet ja ukkosmyrsky. Ainakin yhden henkilön tiedetään kuolleen myrskyjen takia kun mies oli pyrkinyt pelastamaan autoansa ja aallokko oli vienyt miehen mukanaan. n. 20 minuutin kuluttua viranomaiset löysivät hänet hukkuneena. Myrskytuuli on puhaltanut jopa 25 metriä sekunnissa ja aiheuttanut myös materiaalisia vaurioita sekä lentoja on jouduttu peruuttamaan.

Monet suomalaiset talviasukkaat ovat viikonloppuna viettäneet koti-iltaa koska ulos meneminen tuulen ja sateiden takia mahdotonta. Maanantaina ei koululaisten tarvinnut mennä myöskään kouluihin ja monet yritykset antoivat työntekijöille mahdollisuuden ylimääräiseen palkattomaan vapaapäivään. Viikko on kuitenkin alkanut aurinkoisena ja myrskyn vaurioiden korjaaminen jatkuu koko viikon.

Marko Levander